Viteza motorului cu angrenaje specificate

Înainte de utilizare trebuie să aveți grijă să verificați structura tipului reductorului, distanța față de specificații, raportul de transmisie, conexiunea arborelui de intrare, structura arborelui de ieșire a angrenajului cu melc, punctul de orientare a arborelui de ieșire al arborelui de intrare etc.

Conform eșantionului privind "alegerea utilizării lubrifianților", cerințele specificate la injectarea de soiuri adecvate de lubrifianți. După alimentarea cu combustibil, strângeți vârful capacului de ventilație, motorul cu roți dințate trageți aerisirea pe conectorul mic, pentru a începe să funcționeze reductorul. Trebuie să utilizeze gradele adecvate de lubrifianți, trebuie să controleze cantitatea corespunzătoare de combustibil care trebuie să fie cerută în funcție de cerințele în timp ale uleiului, în special motoarele cu melc Worm, ar trebui să acorde atenție primei utilizări de 100 de ore după înlocuirea noului ulei.

Utilizarea procesului de circumstanțe anormale, ar trebui să fie în timp util de inspecție în caz de întrerupere, se referă la "cauza de funcționare defectuoasă și soluție". (Temperatura maximă permisă a uleiului pentru reductor este de 95 ° C, iar la această temperatură, cu condiția ca temperatura uleiului să nu crească, motorul cu melc poate fi utilizat cu încredere).

Viteza de reducere a vitezelor trebuie utilizată înainte de temperatura N220-N320 (temperatura mediului ambiant -30 ° C-40 ° C) sau N320-N460 (temperatura ambiantă între 25 ° C și 65 ° C) conul mic de pe capacul de aerisire. După prima utilizare de 100 de ore, motorul cu melc Worm spală înlocuirea internă a uleiului nou, după o dată la 2500 ore de schimbare a uleiului.

Instalația trebuie să fie bine instalată pe mașină, Motorul cu șurubelniță nu poate apărea fenomen pierdut. În acest proces trebuie să confirmați că reductorul direcției este corect și apoi poate fi funcționarea intermitentă a instalării.

Reductorul reductorului de viteză nu poate fi amplasat prea mult, mai mult de 3 până la 6 luni, iar garnitura de etanșare a uleiului nu este scufundată în uleiul de lubrifiere, este recomandat utilizatorilor reductorului să înlocuiască garnitura de etanșare a uleiului. Respectați regulile de reducere, temperatura standard a mediului de lucru este de -5 grade până la 10 grade. Motorul reductorului de viteză Reductorul este utilizat în mod obișnuit împreună cu motorul sau motorul, deci este necesar să instalați un dispozitiv de ventilație pentru a îmbunătăți caldura și pentru a menține funcționarea normală. După instalare, trebuie să verificați mai întâi nivelul uleiului, Motorul cu șurub pentru a nu pune imediat încărcătura, se recomandă să crească treptat, este recomandat în reductorul cu melc melcat instalat în jurul dispozitivului de protecție.

Reductorul reductorului de viteză în timpul funcționării normale când rulmentul nu va produce o mulțime de căldură, dacă rulmentul are o mulțime de căldură generată, care trebuie să acorde atenție utilizării reductorului cu melc melcat, Motorul cu melc Worm conduce la cauza căldurii, și face relevante să se ocupe de măsuri pentru a evita consecințele grave.

Reductorul reductorului de viteză este un raport compact, transmis, precum și în anumite condiții cu funcție de auto-blocare a mașinilor de transmisie, fiind unul dintre cele mai frecvent utilizate reductoare, pe care reductorul cu arbore tubular nu numai cu caracteristicile de mai sus, , o structură rezonabilă, din ce în ce mai folosită. Reductorul rotorului cu arbore tubular este echipat cu un reductor elicoidal la capătul de intrare al reductorului cu melc melcat, pentru a forma o viteză de ieșire foarte redusă, reductor de viteză de viteză cu randament mai eficient. Vibrația motoarelor cu melc Vibrația este mică, zgomot redus, consum redus de energie.

Vierme reductor de viteză, în scopul de a îmbunătăți eficiența, sunt utilizate în general, metale neferoase pentru a face vierme, vierme este utilizarea de oțel dur, deoarece este transmisie de frecare alunecare, în timpul funcționării, va produce o căldură mai mare, că piesele și sigiliile Există o diferență între dilatarea termică, astfel încât să se genereze goluri în suprafețele de împerechere, iar uleiul devine mai subțire datorită creșterii temperaturii, motorului cu șurub care poate cauza scurgerea. Există patru motive principale, unul este materialul cu un rezonabil, al doilea este de a angaja calitatea suprafeței de suprafață de frecare, al treilea este alegerea de lubrifianți, Worm Gearmotor adăuga suma este corectă, a patra este calitatea ansamblului și utilizarea mediului.