Instrucțiuni pentru întreținerea motorului cu melc motoare

Motor cu roți dințate conform standardului tehnic Q / MD1-2000 pentru proiectarea și fabricarea standardelor de calitate. Produsele în conformitate cu standardul național GB10085-88 vierme vierme parametrii bazați pe absorbția de cele mai avansate tehnologii la domiciliu și în străinătate, noutate unică a "cutie pătrat" în afara structurii, cutia arata frumos, din aliaj de aluminiu de înaltă calitate mor-turnare. Parametrii tehnici: Putere: 0.06KW ~ 7.5KW Cuplu: 2.6N · m ~ 2379N · m Raport transmisie: 7.5-100 Reductor de vierme Model: RV25, RV30, RV50, RV50, RV63, este de a controla viteza de transmisie mecanică, utilizat pe scară largă în domeniul mașinilor industriale.

instalare

1, în conformitate cu cerințele reale ale unei varietăți de forme de instalare, pot fi instalate șase laturi;

2, instalarea trebuie să fie puternică și fiabilă;

3, motorul original, reductorul dintre instituțiile de lucru trebuie aliniat cu grijă, eroarea nu trebuie să fie mai mare decât utilizarea cuplării diferenței admise;

4, după instalarea rotirii mâinii, trebuie să fie flexibil, fără fenomene de blocare.

Creșteți cantitatea de ulei

Mulți utilizatori nu cunosc numărul de unelte cu melc pentru a mări cantitatea de combustibil care trebuie să fie adecvată, în ce condiții să se adauge unelte cu melc, iar unii utilizatori nici măcar nu clar dacă statul este în funcțiune sau sub starea cantității de combustibil.

Observați și adăugați combustibil conform instrucțiunilor. Adăugați ulei în poziția 2/3 a ferestrei. Iar aceste date se află în starea de oprire, Notă: Nu rulați în mașina cu melc melcat pentru a adăuga starea de ulei de lubrifiere. Deoarece în funcționarea reductorului cu melc melcat, piesele interne ale angrenajului sau roata viermei atunci când conduceți funcționarea internă a uleiului lubrifiant, dacă în acest caz pentru a determina cantitatea de angrenaj melcat, poate fi plină, pot exista mai mică decât fereastra de ulei de 2/3 și chiar poate să nu aibă ulei.

Prin urmare, în starea reductorului cu melc melcat pentru a determina cantitatea de ulei, atunci diferența dintre cantitatea reală de ulei este relativ mare, se recomandă oprirea funcționării angrenajului melcat pentru a măsura cantitatea de ulei și a adăuga cantitatea corectă de ulei de lubrifiere.

Eroare de transmisie

Modul de defectare a transmisiei în mișcare este similar cu cel al angrenajului (reductor de viteză) și există, de asemenea, forme de perforare, uzură, lipire și rupere a angrenajului melcat. Ceea ce în metafora suprafeței dintelui perforarea și suprafața dintelui dintelui uzură poartă cel mai frecvent, în plus față de lipire, de asemenea. Apariția defecțiunii de mai sus se datorează în principal vitezei de alunecare relativă între suprafața dintelui de cuplare este relativ mare, în special în unghiul de ungere cilindric al uneltei cilindrice 8 este prea mic, nu poate forma un film dinamic de presiune sub presiune, astfel încât eficiența să fie scăzută și temperatură cauzată de mare. În plus, din cauza lipsei de rigiditate vierme sau a erorilor de fabricație și de instalare și a altor factori va duce la apariția eșecului formei. Danturile rupte ale roții viermi sunt cauzate în cea mai mare parte de excentricitatea severă a dinților datorată uzurii dinților după uzura dintelui și eroarea de instalare. Pe scurt, deoarece structura dintelui vierme și proprietățile mecanice ale materialului decât roata cu roți dințate este bună, deci dinții roților dințate sunt o legătură slabă între cele două.

În cazul în care alegeți o alegere rezonabilă a tipului de transmisie și a parametrilor, selectați combinația potrivită de materiale, împreună cu o modalitate bună de lubrifiere și măsurare a răcirii, utilizarea anti-uzură și lipirea lubrifianților pentru a îmbunătăți precizia de procesare și instalare , eșecul situației poate fi îmbunătățit și poate prelungi durata de viață.

Instrucțiuni de întreținere

Atunci când noul reductor este în uz, va trebui să înlocuiți noul ulei timp de 300 de ore. După cele 2500 de ore de schimbare a uleiului, calitatea uleiului trebuie verificată în mod regulat în timpul utilizării. Dacă uleiul are impurități, îmbătrânire și deteriorare, trebuie înlocuit în orice moment.

Reductorul ar trebui să utilizeze o marcă fixă, un număr de ulei de transmisie și nu ar trebui amestecat cu diferite mărci, numere sau tipuri diferite de ulei. În procesul de schimbare a uleiului, trebuie să se curățe mai întâi reductorul intern și apoi să fie injectat în noul ulei.

În timpul utilizării, când temperatura uleiului este prea ridicată (mai mult de 80 ° C deasupra), zgomot anormal și alte fenomene, ar trebui să încetați imediat să utilizați, motivele pentru inspecția sa. Cum ar fi depistarea sau înlocuirea lubrifianților înainte ca acestea să poată continua să fie utilizate.

În cazul în care frigul extrem, cum ar fi -10 ℃ mai jos, în selectarea necesității de a lua în considerare impactul temperaturii asupra reductorului, ia în considerare configurația incalzitorului încărcat, care este foarte important pentru lubrifierea angrenajului melcat, Observați dacă zgomotul și vibrațiile sunt anormale.

Întreținerea corectă a utilizării reductorului cu melc melcat, pentru a maximiza ieșirea din funcția sa.