Mai multe metode de Control viteza şi caracteristicile de Motoare asincrone trifazate

În primul rând, clasificare:

1, de natura a guvernatorului punct de vedere, este pur şi simplu un alt mod de a schimba viteza sincronă AC motor sincron transferului fără a schimba viteza sau două. Nu schimbă metoda de sincron viteza guvernator 1) rana rotorului cu motor rezistor şir guvernator, 2) tocător de control, 3) cascadă controlul şi aplicarea alunecare electromagnetice ambreiaj, 4) lichidul de cuplare, 5) Film ambreiaj guvernator. Nu se schimba sincron viteza guvernator metoda este utilizat pe scară largă în producţia de maşini.

2, sincron viteza de schimbare este o schimbare a numărului de statorul Polul multi-viteză motoare, schimbarea tensiunii statorice, frecvenţa invertor sunt Onduloarele cu motor de control al vitezei poate ca nu.

3, la punctul de energie a Vezi atunci când guvernatorul, metoda de control viteza 1) eficient și guvernatorul 2) ineficiente două moduri: mare viteză se referă la alunecare constantă, astfel încât nici o pierdere de alunecare, precum multi-viteza motorului, a frecvenţei şi control viteză metode pot aluneca recuperare pierdere (precum cascada de control, etc.). Există viteza de control metoda alunecare pierderea gen viteza ineficiente, rotorul şir rezistenţă viteza modularea metoda, pierderile de energie în circuitul de rotorului; metoda de control viteza electromagnetice ambreiaj, pierderea de energie bobina ambreiaj; cuplare hidraulice guvernator pierderi de energie în lichid ulei de cuplare. În general, alunecare pierderea creşte cu viteza de extins gama, dacă nu gamă de viteză, pierderea de energie este mic.