Hybrid Stepper Motor care utilizează performanțele

Motorul pas cu pas este un fel de dispozitiv de mișcare discretă, un motor Hybrid Stepper care are relația esențială cu tehnologia modernă de control digital. În sistemul de control digital local, motorul pas cu pas este utilizat pe scară largă. Odată cu apariția servodirecției cilindrice digitale, servomotorul AC este folosit din ce în ce mai mult în sistemul de control digital. Pentru a se adapta la tendința de dezvoltare a controlului digital, cea mai mare parte a sistemului de comandă a mișcării adoptă motorul pas cu pas sau motorul servomotor digital ca motor executiv. Deși cele două sunt similare în modul de comandă (șir de puls și semnal direcțional), există o mare diferență în performanță și aplicare. Hybrid Stepper Motor Performanța de utilizare a celor doi este comparată.

Înclinarea în doi faze a unghiului pas cu motor hibrid este în general de 3,6 °, 1,8 °, un pas pas cu pas de motor hibrid în cinci faze este, în general, 0,72 °, 0,36 °. Hybrid Stepper Motor Există, de asemenea, un unghi de pas cu pas de motor de înaltă performanță mai mic. De exemplu, compania produce un motor pas cu pas pentru mașina de mers pe sârmă, unghiul său de trecere fiind de 0,09 °; Compania germană de sute-grilă (BERGER LAHR) de producție a unui motor pas cu pas hibrid trifazat poate fi setată prin comutarea comutatorului la 1,8 °, 0,9 °, 0,72 °, 0,36 °, 0,18 °, 0,09 °, 0,072 °, 0,036 ° , compatibil cu un unghi de pasi de motor pas cu doi faze și cinci faze.

Precizia de control a servomotorului AC este asigurată de codificatorul rotativ al capătului din spate al arborelui motorului. Luând în considerare motorul servomotor digital complet Panasonic, pentru motorul cu encoder standard 2500, Hybrid Stepper Motor, echivalentul pulsului de 360 ° / 10000 = 0 036 ° este utilizat în unitatea internă cu o tehnică de dublare a frecvenței de patru ori. Pentru un motor cu un codificator pe 17 biți, motorul Stepper Hybrid, motorul are 217 = 131.072 motoare puls per ciclu de recepție, adică echivalentul pulsului este 360 ° / 131072 = 9,89 secunde. Este 1/655 din echivalentul de impuls al motorului pas cu un unghi de pas de 1,8 °.

Fenomenul vibrațiilor de joasă frecvență este ușor de apărut în motorul pas cu pas la viteză mică. Frecvența vibrațiilor este legată de starea de încărcare și de performanța motorului, în general, se credea că frecvența vibrațiilor este jumătate din frecvența de decolare a motorului. Motorul Stepper Hybrid Vibrația de joasă frecvență, care este determinată de principiul de funcționare al motorului pas cu pas, este foarte nefavorabilă funcționării normale a mașinii. Atunci când motorul pas cu pas funcționează la viteză redusă, tehnica de amortizare ar trebui utilizată pentru a depăși vibrațiile cu frecvență joasă, cum ar fi adăugarea amortizoarelor la motor sau utilizarea tehnologiei de compartimentare pe unitate.

Servomotorul AC funcționează foarte bine, chiar și la viteză mică nu va apărea fenomenul de vibrații. Servomotorul AC are funcția de suprimare a rezonanței, motorul pas cu pas Hybrid, care poate acoperi rigiditatea mașinii, iar sistemul are funcția de analiză a frecvenței (FFT), care poate detecta punctul de rezonanță al mașinii și facilitează ajustarea sistemului .

Motorul Stepper, în general, nu are capacitate de suprasarcină. Motorul motor cu servodirecții hybrid cu motor pas cu pas are o capacitate mare de suprasarcină. Luând ca exemplu servomotorul AC Panasonic, acesta are capacitatea de a suprasarcina de viteză și de suprasarcină a cuplului. Cuplul maxim este de trei ori mai mare decât cuplul nominal și poate fi utilizat pentru a depăși momentul de inerție al sarcinii inerțiale la momentul de pornire. Motor Stepper Deoarece nu există o astfel de capacitate de suprasarcină, motorul Stepper Hybrid în selecție, pentru a depăși acest moment de inerție, trebuie adesea să selecteze un cuplu mai mare al motorului, iar mașina în timpul funcționării normale a timpului nu are nevoie atât de mult cuplu, există un fenomen de deșeuri moment.