Metoda hidraulică a structurii motorului pas cu pas și a metodei de acționare

Motorul pas cu pas hibrid este o combinație de magnet permanent și avantajele designului motorului pas cu pas. Acesta este împărțit în două faze, trifazat și cinci faze, în doi pași un unghi abrupt este, în general, 1,8 grade, unghiul de trepte trifazat este în general de 1,2 grade, iar unghiul de trecere în cinci trepte este în general de 0,72 grade.

Rotorul motorului pas cu pas hibrid are proprietăți magnetice, astfel încât cuplul generat sub același curent al statorului este mai mare decât cel al motorului pas cu pas reactiv, iar unghiul său de trecere este de obicei mai mic. Prin urmare, mașina de prelucrare CNC economică trebuie în general să fie amestecată. Dar structura rotorului hibrid este mai complexă, inerția rotorului, fiind mai rapidă decât motorul pas cu pas reactiv.

Principiul și structura de lucru

Structura motorului pas cu pas hibrid este diferită de motorul pas cu pas reactiv. Statorul și rotorul motorului pas cu reacție sunt integrate, iar statorul și rotorul motorului hibrid sunt împărțite în două secțiuni, după cum se arată în figura următoare. Pe suprafață sunt de asemenea distribuite cu dinți mici.

Cei doi dinți ai statorului sunt bine distanțați și înfășurările sunt aranjate. Se prezintă ca motor cu patru faze în două faze, unde l, 3,5,7 pentru polul de înfășurare în fază A, 2,4,6,8 pentru polul de înfășurare în fază B. Înfășurările de polii magnetici adiacenți ai fiecărei faze sunt inversate pentru a produce un circuit magnetic închis așa cum se arată în imaginea de direcție x, y de mai sus.

Faza B este similară cu cazul A. Cele două dinți ai rotorului sunt decalate una de alta la jumătate din pas (vezi Figura 5.1.5). Inelul mijlociu este conectat printr-un magnet permanent în formă de inel, iar dinții rotorului în două trepte sunt opuși. Conform aceluiași principiu al motorului reactiv, motorul poate fi rotit în sens invers acelor de ceasornic sau în sensul acelor de ceasornic atâta timp cât motorul este alimentat în ordinea ABABA sau ABABA.

Evident, toți dinții de pe același segment al rotorului au aceeași polaritate și polaritatea opusă a celor două segmente diferite ale rotorului. Cea mai mare diferență dintre un motor pas cu pas și un motor pas cu pas reactiv este că, atunci când materialul magnetic permanent magnetizat este demagnetizat, există oscilații și zone în afara pasului.

Rotorul motorului de trecere hibrid în sine este magnetic, astfel încât cuplul generat sub același curent al statorului este mai mare decât cel al motorului pas cu pas reactiv și unghiul său de trepte este de obicei mai mic. Prin urmare, mașina de prelucrare CNC economică trebuie în general să fie amestecată. Dar structura rotorului hibrid este mai complexă, inerția rotorului, fiind mai rapidă decât motorul pas cu pas reactiv.

Structura și metoda de antrenare

Producția internă a producătorilor de motoare pas cu pas este o mare parte din principiul său de funcționare, ca urmare a unui motor pas cu pas hibrid, bi-fazat, 42B Y G2 50C și unitate SH20403, ca exemplu pentru introducerea structurii hibride de pas cu pas și a metodei de antrenare.

Diagrama structurii motoarelor pas cu pas în structura motorului pas cu pas de fază în două faze, schema de structură a motorului pas cu pas pas cu pas fuzibil, figura 2, înfășurare în două faze de-a lungul fazei radiale, de-a lungul circumferinței statorului are 8 polii magnetici proeminenți, 1, 3, 5 , 7 poli care aparțin înfășurării în fază A, polul magnetic 2,4,6,8 aparține înfășurării în fază B, statorul are 5 dinți pe fiecare suprafață a polului, corpul polului are o înfășurare de control. Rotorul este compus din magnet circular și miez de fier în două trepte. Magnetul inelar este magnetizat în mijlocul rotorului, iar cele două secțiuni sunt montate pe ambele capete ale magnetului astfel încât rotorul să fie împărțit în doi poli magnetici. Miezul rotorului repartizat uniform pe cele 50 de dinți, două bucăți de fier pe dinții mici au alunecat jumătate din pasul dintelui, dinții rotorului fixați și lățimea dinților acestora.

Procesul de lucru al motorului de pasi hibrid cu două faze

Când bobina de control în două faze, în funcție de ordinea de rotație a puterii, fiecare împușcat doar o singură putere de înfășurare în fază, patru bate constituie un ciclu. Când bobina de control are un curent prin forța magnetomotivă, ea este asociată cu magnetismul cu magnet permanent generat de interacțiune, rezultând un cuplu electromagnetic, rotorul generând o mișcare pas cu pas. Când înfășurarea în fază A este alimentată, polul S generat de înfășurarea pe polul rotorului N polar 1 atrage polul rotorului N astfel încât polul 1 este dințat cu dinți, câmpul magnetic este direcționat de la rotorul N la suprafața dentară a stâlpului 1, dinții dințate, coloanele 3 și 7 sunt dinte-în-canal, așa cum se arată în Fig.

Stație de rotor electrificată în fază A cu o diagramă de echilibrare a rotorului stabilită pe un nod. Deoarece dinții mici de pe cele două miezuri de rotor sunt decalate unul de celălalt la jumătate din pitch, la extremitatea rotorului S, câmpul magnetic al polului S generat de polii 1 'și 5' este respins de pe stâlpul rotorului S, Și suprafața dinților 7 'produce un câmp magnetic N-poli care atrage polul rotorului S, făcând dinții spre dinți. Înfășurarea în fază A este activată atunci când rotorul N este extrem