Tehnologia de comandă a motoarelor Stepper Hybrid

Motorul Stepper este un dispozitiv discret de mișcare, Hybrid Stepper Motor it și tehnologia modernă de control digital are o legătură esențială. În sistemul de control digital local, aplicația motorului pas cu pas este foarte extinsă. Odată cu apariția sistemelor de servomotoare cu toate cele patru circuite digitale, servomotoarele de curent alternativ sunt folosite din ce în ce mai mult în sistemele de control digital. Pentru a atinge tendința de dezvoltare a controlului digital, Hybrid Stepper Motor cea mai mare parte a sistemului de comandă a mișcării, folosind motor pas cu pas sau motor cu servomotor digital complet, ca implementare a motorului. Deși ambele sunt similare în modul de control (semnale de rupere și de direcție), există diferențe semnificative între performanță și aplicație. Acum comparați performanța celor două.

Înclinarea în doi faze a unghiului pas cu motor hibrid este în general de 3,6 °, 1,8 °, un pas pas cu pas de motor hibrid în cinci faze este, în general, 0,72 °, 0,36 °. Hybrid Stepper Motor Există, de asemenea, câteva motoare pas cu pas de înaltă performanță cu unghiuri mai mici de pas. Cum ar fi compania a produs un motor pas cu pas pentru mașină de mers pe jos, un unghi pas de 0,09 °; Germania B & R (BERGER LAHR) producție de motor pas cu pas hibrid trifazat unghiul său de pas prin comutator DIP este setat la 1,8 °, 0,9 °, 0,72 °, 0,36 °, 0,18 °, 0,09 °, 0,072 °, 0,036 °, compatibil cu un unghi de pas cu motor pas cu pas de hibrid în două faze și cinci faze.

Precizia servomotorului AC este garantată de codorul rotativ din spatele arborelui motorului. Pentru servomotorul digital de tip Panasonic, de exemplu, pentru un motor cu un codificator standard cu 2500 de fire, motorul Hybrid Stepper, echivalentul pulsului este 360 ° / 10000 = 0,036 ° datorită tehnologiei frecvenței cvadruplu în interiorul conducătorului auto. Pentru motoarele cu codificatoare pe 17 biți, șoferul primește 217 = 131072 motoare cu impulsuri pentru o rotație, adică echivalentul pulsului este 360 ° / 131072 = 9,89 secunde. Este 1/655 din echivalentul de impuls al motorului pas cu un unghi de pas de 1,8 °.

Motorul pas cu pas la viteză mică predispus la fenomenul de vibrații de joasă frecvență. Frecvența vibrațiilor este legată de starea de încărcare și de performanța șoferului. Motorul Stepper Hybrid În general, se crede că frecvența vibrațiilor este jumătate din frecvența de decolare fără sarcină a motorului. Acest fenomen de vibrații de joasă frecvență, determinat de principiul de funcționare al motorului pas cu pas, este foarte nefavorabil funcționării normale a mașinii. Motorul Stepper Hybrid Când motorul pas cu pas funcționează la viteză redusă, tehnologia de amortizare ar trebui utilizată, în general, pentru a depăși fenomenul de vibrații cu frecvență joasă, cum ar fi motorul și amortizorul, sau pentru a conduce utilizarea sub-tehnologiei.

Servomotorul AC funcționează foarte bine, motorul hibrid Stepper, chiar și la viteză mică, nu va apărea atunci când fenomenul de vibrații. Sistemul de servodirecție cu funcție de supresie prin rezonanță poate acoperi lipsa rigidității mecanice și sistemul are o funcție de rezoluție a frecvenței (FFT), motorul Stepper Hybrid poate detecta punctul de rezonanță mecanică, ușor de reglat sistemul

Cuplul de ieșire al motorului pas cu pas scade, pe măsură ce viteza crește și scade drastic la viteze mai mari, astfel încât viteza maximă de operare este de obicei între 300 și 600 RPM. Servomotorul AC pentru ieșirea constantă a cuplului, adică viteza nominală (de obicei 2000RPM sau 3000RPM), motorul hibrid Stepper poate emite cuplul nominal, peste turația nominală pentru puterea constantă.

Motoarele Stepper, în general, nu au capacitate de supraîncărcare. Servomotorul AC are o capacitate mare de suprasarcină. Pentru sistemul servo AC Panasonic, de exemplu, are o suprasarcină de viteză și o capacitate de suprasarcină a cuplului. Cuplul maxim este de trei ori cuplul nominal și poate fi utilizat pentru depășirea momentului de inerție al încărcăturii inerțiale în momentul activării. Motorul Stepper deoarece nu există o astfel de capacitate de suprasarcină, motorul Stepper Hybrid pentru a depăși acest moment de inerție în selecție, adesea necesitatea de a selecta un cuplu mai mare al motorului, iar mașina în timpul lucrului normal nu are nevoie de atât de mult cuplu, există un moment Fenomenul de deșeuri.

Controlul motoarelor Stepper pentru controlul cu buclă deschisă, frecvența de pornire este prea mare sau sarcina este prea mare pentru a fura sau a împiedica fenomenul, Hybrid Stepper Motor oprește viteza mare este prea predispusă la fenomenul de depășire, ar trebui să fie manipulate L, încetinesc problema. Sistemul de acționare cu servodirecție AC pentru comanda cu buclă închisă, unitatea poate fi direct pe eșantionarea semnalului de reacție al encoderului motorului, configurația internă a inelului de locație și buclă de viteză, în general nu apar fenomenul pas cu pas sau depășirea motorului, performanța de control este mai mult de încredere.