Motorul de viteză DC îmbunătățește proprietățile mecanice

1, pentru a elimina asanarea de stres: scopul este de a elimina forța de turnare, DC Motorul de viteze îmbunătățesc proprietățile mecanice și performanța de prelucrare mecanică.

2, recoacerea grafitului: Dacă diferența de viteză a motorului DC fără perii este relativ mare, în secțiunea subțire se formează ușor o gură albă, care trebuie să fie recoacerea grafitului, motorul cu motor DC cu scopul de a elimina gura albă.

3, alte materiale: există un motor DC fără perii din aliaj de aluminiu, tratamentul termic cu fonta aproape, scopul este similar, dar părți importante din aluminiu, în scopul de a îmbunătăți proprietățile mecanice necesare pentru îmbătrânirea tratamentului soluție.

4, recoacerea omogenă: motor mai important DC fără perii sau alte materiale din fontă, motor fără perii fără perii, în scopul îmbunătățirii proprietăților mecanice, nevoia de recoacere omogenă, deoarece procesul de turnare pentru a forma o mulțime de segregare a compoziției chimice, scopul său este organizarea uniformă, motoreductorul DC pentru a asigura proprietățile mecanice coerente ale fiecărei secțiuni, pentru a îmbunătăți proprietățile mecanice.

Jantă este eliptică sau arborele este îndoit.DC Motorul de angrenare Când motorul se rotește, datorită gravitării rotorului și produce vibrații de interferență, frecvența vibrațiilor este de obicei dublă frecvenței de funcționare a motorului. Îndoirea arborelui determină o rotire a greutății neechilibrate la o viteză unghiulară în jurul poziției de echilibru static, rezultatul fiind același cu dezechilibrul rotorului. DC Gearmotor Jurnal Ovalul sau îndoirea arborelui poate fi măsurată pe indicatorul de cadran în mașină, jgheabul oval trebuie să fie sudat sau placarea cu perie după măcinarea rotundă, arborele trebuie corectat atunci când se prelucrează îndoire;

Armatura este dezechilibrată. Datorită rotației dezechilibrului cauzată de calitatea rolului forței centrifuge, astfel încât rolul rulmentului are o forță rotativă, rezultând motorul și vibrația de bază. Atunci când diferența de aer nu este uniformă, polul principal nu este strâns, sau baza, DC Motorul de la capătul de rigiditate a celor săraci, va cauza vibrații intensificat, așa că verificați rotorul nu este echilibrat, trebuie să fie echilibru dinamic;

Scaunul, capacul de închidere prezintă o eroare importantă de fabricație a rulmentului sau o deformare de rulare Datorită bazei, capătul rotorului și alte părți importante de susținere a toleranței de eroare a suprafeței de îmbinare, motorul de acționare DC, în special motorul de dimensiuni mari și mijlocii care funcționează mult timp după bază, capac și alte deformări importante ale lagărului, motorul timpul de rulare a forței de rulare a Forței, determinând vibrațiile motorului.

Ramă radială a rulmentului este prea mare, inelul exterior și capacul cu volumul liber. În ansamblu, rulmenții trebuie calificați. Lagărul și jurnalul, scaunul de lagăr trebuie să îndeplinească cerințele sau să fie pulverizat sau cu periaj pentru a face față, pentru a evita o rulment slab cauzat de vibrații. Pentru rulmenți de uzură, motoarele cu motor DC, motorul funcționează atunci când frecvența de zgomot a vibrațiilor este mai mare, mai ușor de judecat, a constatat că această situație ar trebui înlocuită cu rulmenți;