Motorul de curent alternativ dublu Frecvența lucrului

1, gliul osiei DC Elipsa motorului cu angrenaj sau balamalele balamalelor. Când motorul se rotește, frecvența de vibrație a motorului este de obicei dublată din cauza vibrațiilor de perturbare cauzate de gravitatea rotorului. Îndoirea balamalei creează o greutate neechilibrată, care se rotește la o viteză unghiulară în jurul poziției de echilibru static, iar rezultatul este același cu dezechilibrul rotorului. DC Motorul de angrenare Elipsa axului-gât sau îndoirea arborelui poate fi rotită în roată, elipsa axului-gât trebuie sudată sau periat după procesul de placare a periei, îndoirea balamalelor trebuie corectată;

2, dezechilibrul armăturii. DC Motorul de angrenare Datorită dezechilibrului de rotație al masei produse de rolul forței centrifuge, rulmentul pe rolul unei forțe rotative, rezultând motorul și vibrația fundației. Atunci când spațiul de aer este neuniform, polul principal nu este strâns sau rigiditatea bazei și a capacului de capăt este slab, vibrația va fi intensificată, astfel încât dezechilibrul rotorului trebuie reînnoit când verificarea se găsește.

3. Eroare de fabricație sau deformare de funcționare a părților principale de susținere ale capacei de bază și ale capacelor. Din cauza erorii suprafeței de coordonate a părților importante de susținere, cum ar fi rotorul, capacul de capăt și așa mai departe, în special motorul mare și mediu care funcționează mult timp, părțile principale de susținere, cum ar fi baza și capacul de capăt, sunt deformate , ceea ce face ca vibrația motorului să se efectueze atunci când motorul de angrenare a lagărului DC este în funcționare.

4, distanța radială purtătoare este prea mare, inelul exterior și capacul de capăt sunt desprinse. La asamblare, rulmentul trebuie inspectat și calificat. Lagărul și gâtul axului, cooperarea scaunului rulmentului trebuie să corespundă solicitării, în caz contrar trebuie să se ia sprayul sau ambarcațiunea de periere pentru a continua procesarea, evitând că rulmenții cauzează rău vibrațiile. Pentru rulmentul de uzură, motorul cu angrenaje DC, frecvența de zgomot a vibrațiilor este mai mare atunci când motorul funcționează, este ușor de evaluat și se constată că rulmentul trebuie înlocuit.

În al doilea rând, motive electrice

1, diferența de aer nu este medie. Datorită distanței inegale a spațiului de aer, funcționarea motorului are loc o tragere magnetică unilaterală, echivalentă cu deformarea arborelui motorului adăugată. Astfel, clearance-ul mediu este necesar pentru a evita vibrațiile.

2. Bobina rotorului este deteriorată. Motorul cu angrenaje DC Din cauza deteriorării bobinei rotorului, forța radială a rotorului nu este medie și rezultatul este similar cu dezechilibrul rotorului.

3, forța electromagnetică. Această forță electromagnetică este cauzată în principal de oscilația longitudinală a fluxului magnetic sub pantoful polului, de obicei cu frecvența dentară, în special statorul este, de asemenea, un slot reluctant, vibrația pulsului fluxului magnetic adăugată, mai ușor la motoarele de curent continuu.

Motorul de decelerare este integrarea reductorului și motorului (motorului). Această integrare este, de asemenea, cunoscută în mod obișnuit ca un motor reductor de angrenaj sau motor reductor de viteze.

De obicei, de către producătorul de reductoare profesionale, unitatea de producție a motoarelor integrate, după setul complet de consumabile. Motorul reductor este utilizat pe scară largă în industria siderurgică, industria mașinilor și așa mai departe. Avantajul utilizării motorului de decelerare este simplificarea designului și economisirea spațiului. După cel de-al doilea război mondial, dezvoltarea rapidă a echipamentelor militare electronice a promovat dezvoltarea și producția motoarelor de decelerare miniatură, precum Statele Unite și URSS. Odată cu dezvoltarea rapidă a industriei auto, din ce în ce mai multe industrii și întreprinderi care utilizează motorul de decelerare, există un număr de întreprinderi care să intre în industria autovehiculelor cu decelerare. În prezent, în lumea motoarelor cu decelerare miniaturală, piața motorului de decelerare DC, Germania, Franța, DC Gearmotor Marea Britanie, Statele Unite, China, Coreea și alte țări pentru a menține nivelul de conducere. China miniatura Reducer Motor, industria motoarelor cu reductor de curent continuu a fost înființată în 1950 a secolului XX, pentru a satisface nevoile echipamentelor de arme, prin imitație, design, cercetare și dezvoltare, scară de fabricație, a format dezvoltarea de produse, scară de producție, componente cheie, materiale-cheie, echipament special de producție, echipamente de testare DC motoare de unelte, cum ar fi sprijinirea nivelului complet, internațional de îmbunătățire continuă a sistemului industrial.