DC Response rapidă a motorului periei

Motorul de curent continuu are un răspuns rapid, un cuplu de pornire mare, de la turația zero la turația nominală, cu cuplul nominal, poate oferi performanțele, dar avantajele motorului DC sunt de asemenea neajunsurile sale, motorul percutant DC, deoarece motorul DC produce o sarcină constantă constanta de incarcare a momentului, atunci campul magnetic al armei si campul magnetic al rotorului trebuie sa fie constante pentru a mentine motorul perii DC de 90 °, care va fi prin peria de carbon si comutator. Pensulele și comutatoarele de carbon produc scântei când motorul se rotește, iar tonerul este limitat, în plus față de deteriorarea componentelor.

Motorul de curent alternativ fără perie și comutator de carbon, DC Brush Motor nu necesită întreținere, aplicație puternică, largă, dar caracteristicile motorului DC pentru a atinge echivalentul performanței tehnologiei complexe de control care trebuie utilizată pentru a fi realizată. Acum, dezvoltarea rapidă a componentelor de putere semiconductoare pentru a comuta frecvența pentru a accelera mult, pentru a spori performanța motorului de antrenare. DC Brush Motor Viteza microprocesorului este mai rapidă și mai rapidă, se poate realiza controlul motorului AC plasat într-un sistem rotativ cu două axe ortogonale de coordonate, DC Brush Motor controlul adecvat al motorului AC în componenta curentă cu două axe, și performanța echivalentă a motorului DC.

În plus, multe microprocesoare vor controla funcțiile necesare ale motorului în chip, iar volumul devine din ce în ce mai mic; cum ar fi convertoarele analogice / digitale (convertor analogic-digital, ADC), modulația lățimii pulsului (pulswidemodulator, PWM) ... Așteptați. Motor fără perii DC, care este comutată cu comandă electronică a motorului AC, similară cu caracteristicile motorului DC și fără mecanism de motor DC în lipsa unei aplicații.

Motorul fără perii DC este un motor sincronal, un motor percutant DC, adică viteza rotorului motorului prin viteza câmpului magnetic de rotație a statorului motorului și numărul rotorului (P): N = 120. F / P. În cazul unei fixe numărul de rotoare, schimbarea frecvenței câmpului magnetic rotativ al statorului poate schimba viteza de rotație a rotorului. Motorul fără perii DC este motorul sincron cu comanda electronică (motorul), motorul cu perie DC controlează frecvența câmpului magnetic de rotație a statorului și viteza rotorului motorului înapoi la corecția repetată a centrului de comandă, motorul de periere DC pentru a se apropia de caracteristicile motorului DC a drumului. Asta este, motorul fără perii DC poate fi în intervalul de încărcare nominal când schimbările de sarcină pot controla în continuare rotorul motorului pentru a menține o anumită viteză.

Secțiunea de alimentare electrică poate fi conectată direct la o intrare DC (de obicei 24 V) sau la o intrare AC (110 V / 220 V). Dacă intrarea este AC, trebuie să fie convertită în DC de către convertor. Fie intrarea DC, fie intrarea de curent alternativ care urmează să fie transferate la bobina motorului înainte de tensiunea DC de la invertor (invertor) în tensiune trifazată pentru a conduce motorul. Inversorul motorului cu perie DC (Q1, Q3, Q5) / brațul inferior (Q2, Q4, Q6) conectat la motor ca comandă a debitului prin comutatorul bobinei de motor. Secțiunea de control oferă PWM (modulația lățimii impulsurilor) pentru a determina frecvența comutării tranzistorului de putere și comutarea invertorului. Motoarele fără perii DC, care în general doresc să se utilizeze atunci când variația sarcinii în viteză poate fi stabilizată la valoarea setată fără a schimba viteza de comandă, astfel încât motorul este echipat cu un câmp magnetic în interiorul senzorului de hală (senzor hala) ca de control de viteză închisă bucla, dar, de asemenea, ca o bază pentru controlul de fază. Motor cu perii DC Dar acest lucru este folosit doar ca un control al vitezei și nu poate fi folosit ca un control de poziționare.