Clasificarea compoziției motorului cu perii DC

Motorul periei DC este o mașină electrică rotativă care conține un dispozitiv de periere pentru a transforma energia electrică DC în energie mecanică (motor de curent continuu) sau pentru a converti energia mecanică în curent continuu (generator de curent continuu). Diferit de motorul DC fără perii, dispozitivul de periere este utilizat pentru a introduce sau a scoate tensiunea DC și curentul de curent continuu. Motorul cu perie DC este baza întregului motor, are un start rapid, frâna în timp util, într-o gamă largă de control al vitezei netede, circuitul de control este relativ simplu și așa mai departe.

Clasificarea compoziției motorului cu perii DC

Structura de bază a motorului cu perie DC constă dintr-un stator, un rotor, o perie și un comutator. Statorul și câmpul magnetic al rotorului interacționează pentru a conduce motorul să se rotească. Tipul motorului DC periat este împărțit în funcție de modul în care este generat câmpul magnetic în stator sau în carcasă. În funcție de tipul de motor cu perii DC, câmpul statorului poate fi generat de către magneți permanenți sau înfășurări în stator. În acest ultim caz, înfășurările statorului și înfășurările rotorului pot fi conectate în mod paralel, în serie sau în amestec. Acești trei motoare de curent continuu sunt denumiți motorul combinat, motorul de serie și motorul repetitiv.

Principiul motoarelor cu perii DC

Statorul produce un câmp magnetic static. Acest câmp magnetic static înconjoară armătura (sau rotorul) în jurul acestuia. Alimentarea externă excizează câmpul magnetic al armăturii. DC arbore motor motor perie există două cupru în formă de cupru, cunoscut sub numele de comutator. Când motorul se rotește, periile carbonizate se aliniază pe comutator. Aceasta produce un câmp magnetic rotativ care este atras de câmpul magnetic staționar al statorului. Curentul în bobina de armătură și stator este furnizat de o baterie sau altă sursă de alimentare cu curent continuu (motoare cu perii cu magnet permanent fără înfășurări statorice). Bateria (sau sursa de curent continuu) asigură o tensiune continuă DC. Amplitudinea tensiunii determină viteza motorului, astfel încât bateria sau alimentarea cu curent continuu să fie o sursă de excitație liniară. Cea mai eficientă modalitate de a schimba viteza motorului unui motor cu perii DC este utilizarea tehnologiei de modulare a lungimii pulsului (PWM). Tehnologia pwm este o sursă de tensiune constantă a comutatorului de frecvență fixă. Schimbarea lățimii pulsului semnalului PWM poate regla viteza motorului. Raportul dintre nivelele înalte și cele scăzute ale impulsurilor se numește ciclul de funcționare al semnalului PWM. Amplitudinea nivelului de baterie DC este egală cu amplitudinea medie a semnalului PWM

Aplicarea motorului DC Brush

Motorul cu perie DC are o bună performanță de pornire și viteză, adesea folosit la pornire și viteză, are cerințe mai mari ale acestei ocazii, cum ar fi laminorul de mers înapoi pe scară largă, ascensorul de mină, ascensorul de mare viteză al hotelului, tramvaie, trenuri de metrou, biciclete electrice, mașini de hârtie și de imprimare, mașini navale, mașini de mare precizie și macarale mari și alte utilaje de producție.