Un motor DC fără perii Scopul principal

Motorul DC fără perii de către caroseria motorului și componentele de acționare este un produs tipic de integrare mecanică și electrică. Motorul fără perii nu are perie și comutator (sau inel colector) al motorului, cunoscut și ca motor fără comutator. Încă din secolul al nouăsprezecelea, când nașterea motorului, motorul practic este o formă fără perii, adică schimbul de motoare asincrone cu carcasă veveriță, acest motor a fost utilizat pe scară largă. Cu toate acestea, motorul asincron are multe defecte insurmontabile, astfel încât dezvoltarea tehnologiei motoarelor este lentă. În mijlocul secolului trecut, nașterea tranzistorului, astfel încât utilizarea circuitelor de comutare tranzistor în loc de perie și comutator DC motor fără perii a luat ființă. Acest motor fără perii este numit motor de comutare electronică DC, care depășește defectele primei generații de motoare fără perii.

Principiul de funcționare: Motorul DC fără perii de către corpul motorului și șofer este un produs tipic de integrare mecanică și electrică. Înfășurările cu motor stator, realizate din trei racorduri simetrice, cu motor asincron trifazat, sunt foarte asemănătoare. Rotorul motorului este lipit de magnetul permanent magnetizat. Pentru a detecta polaritatea rotorului motorului, în motor este instalat un senzor de poziție. Conducătorul este compus dintr-un dispozitiv electronic de putere și un circuit integrat. Funcția este de a accepta semnalele de pornire, oprire și frânare ale motorului pentru a controla pornirea, oprirea și frânarea motorului. Semnalul senzorului de poziție și semnalul înainte / înapoi sunt utilizate pentru a controla comanda de viteză variabilă a comenzii de viteză și a semnalului de răspuns al vitezei, utilizat pentru a regla și regla viteza; pentru a oferi protecție și afișare și așa mai departe.

Motorul de curent continuu are un răspuns rapid, cuplul de pornire mare, de la turația zero la turația nominală, cu cuplul nominal, poate oferi performanțe, dar avantajele motorului DC sunt de asemenea neajunsurile sale, deoarece motorul DC produce o sarcină constantă sub sarcină constantă , atunci câmpul magnetic al armăturii și câmpul magnetic al rotorului trebuie să fie constante pentru a se menține la 90 °, care se va baza pe peria de carbon și pe comutator. Pensulă de carbon și comutator în rotația motorului va produce scântei, toner în plus față de componente va provoca daune, utilizarea de ocazii sunt de asemenea limitate. Motorul de curent alternativ fără perie și comutator de carbon, aplicație fără întreținere, puternică, largă, dar caracteristicile motorului DC pentru a atinge echivalentul performanței tehnologiei complexe de control care trebuie utilizată pentru a fi realizată. Acum, dezvoltarea rapidă a componentelor de putere semiconductoare pentru a comuta frecvența de multe, pentru a spori performanța motorului de antrenare. Viteza microprocesorului este mai rapidă și mai rapidă, poate fi obținută controlul motorului AC plasat într-un sistem rotativ cu două axe dreptunghiulare, motorul de comandă corespunzător AC în componenta curentă cu două axe, pentru a obține un control similar cu motorul DC și un motor DC cu performanțe echivalente .

Motorul DC fără perii este utilizat pe scară largă, cum ar fi automobile, unelte, industrie industrială, automatizare și aerospațială și așa mai departe. În general, motoarele cu curent continuu fără perii pot fi împărțite în următoarele trei scopuri principale:

Aplicațiile de încărcare continuă: necesită o anumită viteză, dar cerințele de precizie a vitezei nu sunt zone înalte, cum ar fi ventilatoarele, pompele, uscătorul de păr și alte aplicații.

Aplicații cu încărcătură variabilă: în special nevoia de viteză într-o anumită gamă de aplicații, caracteristicile de viteză a motorului și caracteristicile de răspuns dinamic au o cerere mai mare. Cum ar fi aparatele de uz casnic, uscător și compresor este un bun exemplu al industriei auto în domeniul controlului pompei de ulei, controlului electric, controlului motorului, aplicarea costului sistemului este relativ mai mare.

Aplicații de poziționare: Majoritatea aplicațiilor de control industrial și control automat aparțin acestei categorii, aceste aplicații tind să finalizeze transferul de energie, deci răspunsul dinamic la viteză și cuplu are cerințe speciale, cerințele controlerului sunt mai mari Viteza poate fi utilizată când echipamentele fotoelectrice și unele echipamente de sincronizare. Controlul proceselor, controlul mecanic și controlul transportului și multe altele aparțin acestui tip de aplicație.

Motorul practic fără perii este strâns legat de dezvoltarea tehnologiei electronice, tehnologiei microelectronice, tehnologiei digitale, tehnologiei automate de control și științei materialelor. Nu se limitează la domeniul AC și DC, ci include și domeniul electric, generarea de energie și conversia energiei și alte domenii. În domeniul motoarelor, noile varietăți de motoare fără perii sunt mai mult, dar performanța excelentă a motorului fără perii datorită constrângerilor de preț, aplicarea sa nu este foarte largă.